Zomer
Titel

Zomer

Het seizoen 2017-2018 zit er op. Alle activiteiten zijn afgerond en de nieuwe muzikale plannen worden vorm gegeven. Wie heeft de discipline om in de zomer het niveau op peil te houden..? We zullen het uitvinden na de zomer! De afgelopen tijd is er veel gebeurd en de nieuwe plannen liggen grotendeels klaar. Lees hieronder verder.                                                                                                                                                                                       

Op zaterdag 2 juni was het afsluitende concert van afgelopen seizoen. In navolging van het prachtige Platzkonzert in 2017 gingen we de samenwerking aan met De Herleving om op het plein voor de Sint Martinuskerk een leuke muzikale avond te organiseren. Zowel St. Caecilia als De Herleving hebben een mooi programma neergezet.
Voor St. Caecilia was de avond extra bijzonder omdat het het laatste optreden was met onze dirigent Lex Bak. Lex heeft precies 10 jaar muzikale leiding gegeven aan onze vereniging, en we hebben daarin samen vele hoogtepunten mogen meemaken. Daarbij valt te denken aan bijvoorbeeld ons 100 jarig jubileumconcert met Popkoor Broadway, het optreden met Ernst Daniel Smid en het St. Patrick's Day concert in de sporthal - maar wat te denken van Voor Zwaag Door Zwaag waarbij de Witte Valk afgeladen vol was. Of The Sound of Music in de sporthal mét Musicalvereniging Zwaag en dansers tijdens het optreden, waarbij Lex alle muziek gearrangeerd heeft. De enorme muzikaliteit van Lex en fijne persoon om mee samen te werken, maakten dat het na die tien jaar een erg bijzondere en ook emotionele avond was. Lex, hartelijk dank!

Foto's zijn hier te vinden.


Na het concert van 2 juni hebben wij een aantal proefdirecties gehouden zodat we na de zomer met een nieuwe dirigent kunnen starten.
Een spannende periode, waarin we na selecties en gesprekken met een gevormde sollicitatiecommissie drie kandidaten te gast hadden op de maandagavonden.
Uiteindelijk heeft de vereniging gekozen voor Michael de Graaf als nieuwe dirigent, en we kijken erg uit naar de samenwerking.

Het nieuwe seizoen start gelijk goed met een repetitieweekend waarin we gaan werken aan muziek voor een concert met het Byzantijns Mannenkoor uit Hoorn op zondag 4 november.
Deze en verdere agendapunten zijn te vinden in de Agenda, links op de site.